Naš tim predavača:

C2S04186 edit
Filip Brkić, mag. educ. math.

S matematikom smo često u “volim-mrzim” odnosu. Naglo postane komplicirana, pa se naglo razbistri, onda se pospajaju par gradiva i u četvrtom razredu ona već ima neku glavu i rep. Filip će se pobrinuti da sve prođe glatko s A razinom koja zahtijeva od tebe razumijevanje i brzo rješavanje. Dobitnik stipendije Sveučilišta i stipendije Krapinsko-zagorske županije, magistrirao je na PMF-u u Zagrebu i stekao iskustvo u gimnaziji Tituš Brezovački. Nastavlja svoj profesorski posao, a instrukcijama se uspješno bavi od srednje škole, zajedno s nogometom pa za njega nema slobodnog vikenda. Uvijek će se naći zabavnih sportskih zadataka! Srce mu je u Kraljevcu na Sutli, gdje voli druženje s prijateljima u svojoj “kleti”, iz koje ima hrpu dobrih priča.

Mateja Koprivić, mag. educ. croat. et mag. educ. hist.

Koliko vedrine sa sobom nosi, da se ne zove Mateja, zvali bismo ju Vedrana! Profesorica hrvatskog jezika i povijesti, stekla je iskustvo rada u Osnovnoj školi Ivana Meštrovića te na praktičnoj nastavi u Hotelijersko-turističkoj školi Zagreb i V. gimnaziji. Voli prenositi znanje na zanimljiv, ali i jednostavan način. Kreativnost je izražavala u Zagrebačkom kazalištu mladih te ju prenijela u učionice, a bila je zadužena i za razne volonterske i promocijske akcije. Još u srednjoj školi pomagala je drugima oko pisanja eseja i usavršila to znanje kroz instrukcije. Nema više predavanja praznog papira iz eseja, kad je za tebe tu Mateja!

Lovro Mihalić, univ. bacc. ing. comp.

Matematici uvijek dobro dođe pojačanje, a B razina ove godine obuhvaća i novi, napredniji katalog zadataka. Tu je Lovro, naš osnivač i inženjer prvostupnik sa zagrebačkog FER-a. Oduvijek svestran, voli sportove, posebno borilačke koji su ga naučili disciplini i snazi volje. Aktivan je u zboru mladih te animira zajednicu “Mladi utorkom” gdje je stekao bitne govorničke i komunikacijske vještine. Ljubav za podučavanje otkrio je kroz instrukcije te se odlučio ozbiljno njima posvetiti jer ga ispunjava pozitivan utjecaj znanja na život mladih. Poduzetnički duh ga je pratio od djetinjstva pa je imao razne projekte na kojima je stekao organizacijsko i radno iskustvo, među kojima je i uspješna produkcija glazbe i audio sadržaja. U struci se bavio izradom web stranica, održavanju baza podataka, testiranju i kontroli kvalitete. Za sebe kaže da se ne boji novih izazova jer svaki izazov je uspjeh unutar sebe – imamo radost i priliku doživjeti ga.

Leonarda Blašković, mag. educ. philol. angl. et mag. litt. comp.

Profesorica, animatorica, poslovna asistentica, organizatorica… Sve je to naša Leonarda! Engleski je svuda oko nas, no sjeti se koliko si puta guglao piše li se “definitely” ili “definetely”, ide li “have speaked” ili “have spoken”? Leonarda će sve nedoumice na efikasan i zanimljiv način raščistiti. Osim engleskog, završila je i studij komparativne književnosti zbog kojeg stručno razumije sve trikove dobrog eseja te povezivanja hrvatskog i engleskog jezika. Djeca ju vole, zbog nje idu u dodatne škole! Iskustvo stječe u poznatoj školi stranih jezika “Sova” gdje aktivno podučava djecu i odrasle. U turizmu i radu sa stranim tržištem naučila je vještine komuniciranja koje joj dodatno koriste u nastavničkom radu. Primila je razne zahvalnice za podupiranje rodnog grada Karlovca i volontiranje, a ističe certifikat položenog kolegija s HarvardX-a “Obiteljska uključenost u obrazovanju”.

Barbara Sović, mag. educ. biol. et mag. chem.

Je li matura toliko teška? Možeš li napisati neki predmet za peticu? A tek biti “najmaturant”, to je sigurno nemoguća misija…
Naša Barbara pokazuje da je to itekako moguće. Ona je i sama bila najmaturant klasične gimnazije u Osijeku te upisala željeni PMF u Zagrebu, integrirani studij biologije i kemije. Stekla je vrijedno iskustvo nastavničkog rada u V. gimnaziji. Ispunjuje ju prenošenje znanja, boravak u prirodi i druženje s prijateljima… Vrlo je komunikativna i odgovorna, obožava slagati skripte i zna sve tajne brzog učenja. Iako dolazi iz Osijeka, velika ljubav joj je Zagreb koju joj je otac prenio preko nogometnog kluba Dinamo. Ako ste mislili da SANTA nema podršku s tribina, varate se 🙂

Pamela Posavec, mag. appl. chem.

Hoćeš li kemijati na kemiji ili ćeš ju bez problema položiti ovisi o tebi. Pamela zna da te može dovesti do odlične ocjene, što je pokazala više puta kroz instrukcije koje je radosno davala. Nosi titulu magistre primijenjene kemije s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. Aktivna je suradnica je u farmakovigilanciji u sektoru menadžmenta gdje je dodatno izgradila odgovornost koju pokazuje i u radu s učenicima. Voli rad s djecom što je pokazivala kroz različite animacijske uloge. Pozitiva i energičnost su prve dvije riječi koje padnu na pamet kada upoznaš Pamelu. Uz nju, svaki problem se opušteno riješi!

Irena Lukanović, mag. educ. phys. et mag. educ. inf.

Fizika