Zašto smo ponosni na naše izborne predmete?

Izvanredni rezultati prošle godine...

Nakon prošlogodišnjih rezultata, možemo ponosno reći – sav trud se isplatio! 
Iza ovog krije se mnogo rada, kratkih testova, kvizova i bonus termina koji su “ispeglali” znanje svakog maturanta.

Kako bismo jasno predočili podatke poput “najboljih 12% hrvatskih maturanata” – zamislite grupu od 25 maturanata iz raznih dijelova Hrvatske. Od najboljih petero na maturi iz izbornih predmeta, gotovo sigurno su troje SANTA-inih polaznika.

SVATKO UPISAO PRVI IZBOR FAKULTETA

Posebno nas raduje činjenica da je svaki polaznik kemije i biologije upisao svoj prvi izbor fakulteta: od farmacije preko biotehnologije sve do PMF-a.
Ovdje je jedino izuzetak fizičara gdje nekolicina nije uspjela upasti u rang listu FER-a (Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu) koji je imao rekordan interes prošle godine. Ocjene tokom srednje škole su tu odigrale ulogu, unatoč solidnim rezltatima na maturi (pola grupe među najboljih 20% u državi).

Grupe same po sebi nisu bile natprosječne, već su mnogi trpili od manjka predznanja. Inače, tendencija je maturanta ne upisati pripreme za izborni predmet ako imaju dobru pozadinu iz srednje škole, no iz našeg iskustva to i nije najbolji potez… 

KAKO SVATKO MOŽE IMATI BENEFITA OD PRIPREMA

SISTEMATIČNOST – naše predavačice imaju posebne skripte/radne listove koji se ne mogu nigdje pronaći. Pristup nastavi je posvećen optimizaciji učenja i pregledu gradiva koji precizno cilja ono što katalog mature zahtijeva. Pročitati i razumijeti 80-tak stranica kataloga nije jednostavan samostalan posao, no još više – ne daju jasnu viziju što maturanta točno čeka od ispitnih pitanja. 

Ideja prolaženja kroz sve provedene ispite pomaže, ali ne stvara efekt “sandučića” koji ostvaruju pripreme. Naši maturanti precizno znaju koje pitanje pripada kojem gradivu te na samom ispitu ih ne može nešto iznenaditi. Jednostavno – otvore “sandučić” u glavi i iskoriste stečeno znanje.

MOTIVACIJA – ako tvoj interes za izborne predmete, prirodoslovne ili tehničke fakultete polako blijedi zbog slabije nastave srednje škole… To se na pripremama mijenja. Angažirani smo da učinimo svoje predmete zanimljivim te da predavači uistinu posjeduju “zaraznu” strast prema svojoj struci. Nije prvi put da su maturanti zavoljeli više svoj budući smjer na fakultetu zbog naše nastave

REDOVITA PROVJERA I INTENZIVNOST – nema besposličarenja kod nas. Svaka minuta nam je važna i redovito provjeravamo znanje kako to ne bi morao doma sâm smišljati načine kako. Nemoj misliti da nećemo zadati i domaću zadaću – moraš znati da tvoje znanje postaje ZBILJA tvoje kada ga reproduciraš doma. To će biti ugodan proces jer ćeš na pripremama već imati jasnoću gradiva.

Ove godine su nam se pridružile nove predavačice – Nina iz kemije te Iva iz fizike. Nasljeđuju palicu kvalitete od naše Pamele i Irene s jasnim smjernicama i željom kako podići ljestvicu još više. Više o njima pročitajte ovdje: Naši predavači

Veselimo se pripremi s tobom. Pridruži nam se!

Ostavi komentar